ESCO Power
taal: NL|EN|PL|F

Marine Control Drive (MCD)

De Marine Control Drive of MCD is een snelheids variable overbrenging, verkrijgbaar in verschillende maten met een vermogen capaciteit van 160 tot 4500kW (215 tot 6033hp) bij 1800rpm. De MCD heeft zijn waarde reeds bewezen, in het bijzonder in sleepboot toepassingen, maar ook in ijsbrekers, baggerschepen en brandbestrijdings schepen. 
Het systeem biedt verschillende operationele voordelen voor voertuigen die nauwkeurige positionering of een hoge wendbaarheid bij lage snelheid nodig hebben. Dit alles terwijl de hoofdmotor een andere actie onderneemt. Er zijn drie grootten met telkens vijf modellen tot 4500kW.

De meest recente ontwikkelingen zijn onder meer wijzigingen in de koppeling op het grootste model om met een volledige modulatie tot 3000kW te gaan en dit zonder enige beperking. 

De fundamentele koppeloverbrengingscomponenten van de MCD zijn similair met de meerplaten koppeling. Een pakket van gecomprimeerde frictieplaten worden, in meer of mindere mate afwisselend gemonteerd op de aandrijvende en aangedreven as. De platen worden continue gesmeerd. Zo komen ze niet in contact tijdens de slip-fase en is er geen slijtage. Wanneer de lock-up wordt bereikt worden de in-en uitvoer snelheden gesynchroniseerd, voor een maximale efficientie (99%). Dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van andere koppelingen waar uitgaande as moet slippen ten opzichte van ingaande as om het koppel over te brengen.

mcd_brochure.pdf

Overal waar nodig is, biedt Esco Power, lid van de Esco Group met bijna 70 jaar ervaring, u service, verkoop en naverkoop van aandrijvingen voor uw diesel en hydraulische motoren in de Marine en Industriële toepassingen. Ons gespecialiseerd team in selectie, verkoop en naverkoop, is er voor opgeleid u de juiste oplossing te bieden voor elke marine of industriële applicatie. Twin Disc keerkoppelingen, krachtafnemers, pompaandrijvingen. Braden Carco Gearmatic lieren, hijslieren en planetaire gearboxes. Nam Jet hoog koppel water jets.  Transfluid vloeistofkoppelingen, krachtafnemers, remmen, meervoudige pompaandrijvingen. Twin Disc Technodrive pompaandrijvingen, krachtafnemers, koppelingen. Centa elastische koppelingen. Mekanord keerkoppelingen. Comer planetaire aandrijvingen, assen. Omsi assen. Esco Couplings vaste en flexibele koppelingen. Funk aandrijfassen.
Esco Power heeft ervaring met het ontwerpen van zeer veeleisende aandrijflijnen voor diverse toepassingen, zoals: zware brekers, nood aandrijflijnen, ventilatiesystemem, mixers parallel hybride aandrijvingen. enz. Niet alleen ontwerpen en verkopen, maar ook onze service en onze grote voorraad aan onderdelen voor al deze producten zijn onze sterkte.