ESCO Power
taal: NL|EN|PL|F

Scheepskeerkoppelingen

TWIN DISC Scheepskeerkoppelingen

Twin Disc voorziet de Marine Markt van transmissies, zowel voor comerciële, pleziervaarten alsook Militaire doeleinden, oppervlakte en boegschroef aandrijvingen, schroeven en electronische bedieningen. Nergens in wereld vindt u meer mogelijkheden om uw vaartuig, efficiënter, betrouwbaarder en gecontroleerd te laten bewegen door het water. Dus om alle mogelijkheden te halen uit uw boot, plaats Twin Disc aan boord.

Van de kleinste tot de grootste High-Speed diesel aangedreven pleziervaartuigen tot de grootste commerciële boot toepassingen, heeft Twin Disc systemen die precies passen bij het vermogen en operationele behoeften van elk.

De standaard scheepskeerkoppelingen zijn voorzien van schuine vertanding om een geruisloze werking van de hydraulish bediende en oliegekoelde koppeling mogelijk te maken, om soepeler te schakelen, met identieke overbrengingsverhoudingen in voor en achteruit en dit alles geïntegreerd in een robuuste behuizing.

Sommige modellen zijn leverbaar onder hoek als zelfstandige V-drive of als direct gemonteerde V-drive, dit alles omdat de botenbouwers optimale keuzes kunnen maken voor het gebruik van de beschikbare ruimte. Andere modellen zijn co-axial (in lijn) of hebben vertikale offset.

 Versies:

 

 

A - Coaxiale 

 

 

 

 

B - Verticale Offset 

 

 

 

 

C - Onder Hoek 

 

 

 

 

D - Op afstand V-drive 

Quick Shift Twin Disc Marine Gears type MGX

Geen enkele Marine transmissie in de wereld schakelt zo zacht, soepel en snel als de nieuwe Twin Disc QuickShift, maar het biedt een verbazingwekkende controle bij lage snelheid, bij 5 knopen of minder, dit dankzij het volledig gepatenteerde en geintegreerde clutch- systeem en bedienings valve.

QuickShift levert het koppel direct aan de aandrijflijn, bij het schakelen van neutraal naar volle kracht vooruit en volle kracht achteruit. Het elimineert de schokken aan de aandrijflijn en optimaliseert de kracht aan de aandrijfas. En dit alles in luttele milliseconden.

Zo heb je dus en steile, maar soepele vermogenscurve, of je nu op volle kracht of zacht het gaspedaal induwt. Vlakke, naadloze inschakelingen onmiddellijk de kracht naar de schroef. 

Het is moeilijk om een schip met sterke dieselmotor en met een conventionele transmissie om langzaam te varen. Vermindering van het motortoerental om de snelheid van het schip te verlagen kan de motor laten stilvallen. Dit gebeurt niet met een Quick Shift. Het reguleert het motorkoppel bij extreem lage snelheden om de schroef snelheid te vertragen tot ongeveer 100 rpm, dit laat u toe te maneuvreren met zeer geringe snelheid, een enorm voordeel in het aanmeren.

Quick Shift is echt het enige lage snelheid systeem dat effectief een meerwaarde biedt voor het aanmeren en maneuvreren. Met een conventionele keerkoppeling is aanmeren, zelfs in rustige omstandigheden, een hele klus. De reactie tijd bij het schakelen van bvb vooruit naar achteruit is dusdanig groot. Quick Shift keerkoppelingen met onmiddellijke stuurkracht en snelheidscontrole regeling, maakt de beweging van het vaartuig nauwkeuriger en makkelijker.

Overal waar nodig is, biedt Esco Power, lid van de Esco Group met bijna 70 jaar ervaring, u service, verkoop en naverkoop van aandrijvingen voor uw diesel en hydraulische motoren in de Marine en Industriële toepassingen. Ons gespecialiseerd team in selectie, verkoop en naverkoop, is er voor opgeleid u de juiste oplossing te bieden voor elke marine of industriële applicatie. Twin Disc keerkoppelingen, krachtafnemers, pompaandrijvingen. Braden Carco Gearmatic lieren, hijslieren en planetaire gearboxes. Nam Jet hoog koppel water jets.  Transfluid vloeistofkoppelingen, krachtafnemers, remmen, meervoudige pompaandrijvingen. Twin Disc Technodrive pompaandrijvingen, krachtafnemers, koppelingen. Centa elastische koppelingen. Mekanord keerkoppelingen. Comer planetaire aandrijvingen, assen. Omsi assen. Esco Couplings vaste en flexibele koppelingen. Funk aandrijfassen.
Esco Power heeft ervaring met het ontwerpen van zeer veeleisende aandrijflijnen voor diverse toepassingen, zoals: zware brekers, nood aandrijflijnen, ventilatiesystemem, mixers parallel hybride aandrijvingen. enz. Niet alleen ontwerpen en verkopen, maar ook onze service en onze grote voorraad aan onderdelen voor al deze producten zijn onze sterkte.